Rainbow page separator

Otevřené památky představí také historii novoměstských hospod

Neděle, 10. září 2023

Nové Město na Moravě / Na poutavý program či sobotní volný vstup do Horáckého muzea a Horácké galerie nebo nedělní zájezd se mohou o víkendu 16. a 17. září těšit zájemci u příležitosti novoměstských Dnů otevřených památek. V sobotu se v 10 hodin uskuteční komentovaná prohlídka Horáckého muzea, o hodinu později se pak mohou lidé pro změnu vydat na komentovanou procházku Vratislavovým náměstím. 

Ojedinělá vycházka Novým Městem s podtitulem Kde se pivo pije, tam se dobře žije začne v sobotu ve 13 hodin a účastníky provede nejenom městem, ale především historií tamních hospod a hostinců. Mezi 15. a 17. hodinou přijde na řadu prohlídka interiérů katolické fary a obrazů z „Müllerovy galerie“ na Vratislavově náměstí číslo 120. V 17 hodin program završí komentovaná prohlídka evangelického kostela, presbyterny a věže.

Na nedělní odpoledne v Novém Městě připravili zájezd nazvaný Po stopách krajinářů. Jeho účastníci zavítají do Sněžného, Podlesí, Svratky či Blatin a připomenou si místa, kde významní malíři čerpali inspiraci pro svoje díla. Odjezd z autobusového nádraží se uskuteční ve 14 hodin, kapacita autobusu je již naplněna.