Rainbow page separator

Slavnosti nabídnou koncerty, veterány, divadlo i dobré jídlo

Čtvrtek, 14. září 2023

Nové Město na Moravě / Na tradiční Svatováclavské slavnosti se mohou zájemci vypravit v sobotu 23. září. Uskuteční se zejména na Vratislavově náměstí, v Horácké galerii, avšak i v kulturním domě s tím, že akce na náměstí a v Horácké galerii jsou pro návštěvníky zdarma.  

Už od 8 až do 12 hodin se na náměstí odehraje tradiční farmářský trh, kde si budou moci lidé nakoupit potraviny a produkty od farmářů a prvovýrobců. V 9 hodin se divákům představí Komedianti na káře, k dispozici však bude i historický jarmark s předváděním různých řemesel, žonglérskou dílnou a vystoupením nebo pohádkou pro nejmenší. Na náměstí zaparkují rovněž automobilové veterány českých i zahraničních značek.

Zajímavý program se odehraje také v Horácké galerii, kde dopoledne zahraje Bystřická kapela a později se tam uskuteční zahájení Dnů otevřených ateliérů na Vysočině. Dalším počinem se stane fotografická výstava Ireny Armutidisové a pro dobrou náladu posluchačům zahraje kapela TATA BAND. 

V kulturním domě se večer bude konat koncert Hrubá hudba – společný projekt kapely Lesní zvěř včetně frontmana Jiřího Hradila a Horňácké muziky Petra Mičky. Vstupenky je možné zakoupit v infocentru na Vratislavově náměstí, případně on-line přes sms ticket.