Rainbow page separator

Sportovní hala poslouží studentům i žďárským sportovcům

Středa, 20. září 2023

Žďár nad Sázavou / Na 143 milionů korun byla vyčíslena výstavba sportovní haly u průmyslové školy, kterou zprovoznili ve Studentské ulici. Další dva miliony stálo vybavení. Investorem byl Kraj Vysočina s tím, že žďárská radnice na stavbu přispěla přibližně 27,5 milionu korun. Výstavba zabrala zhruba půldruhého roku a kromě studentů průmyslovky, se kterou je novostavba propojena spojovacím krčkem, gymnázia i zdravotnické školy, jejichž zřizovatelem je kraj, budou sportoviště mimo vyučovací hodiny moci využívat i žďárské oddíly či sportující veřejnost. Pro ty by měla být nová tělocvična přístupná nejpozději začátkem října.

V hale je možné hrát florbal, basketbal, volejbal, házenou a tenis a nechybí v ní ani lezecká stěna. Sportoviště může být v případě potřeby rozděleno na tři samostatné sektory, přičemž k hale náleží i nový tenisový kurt.

V zařízení jsou dispozici šatny s umývárnami, zázemí pro učitele, technické prostory, nářaďovny a posilovna. Projekt počítal i s galerií pro 60 diváků.

Část střechy sportovní haly bude pokrytá rostlinami a venkovní úprava hlavního objektu umožní prorůstání popínavých rostlin za podpory trelážové sítě. Novostavbu doplnilo taktéž parkoviště pro osmnáct automobilů.