Rainbow page separator

Povrch odbočky k nemocnici projde v příštích dnech obnovou

Úterý, 26. září 2023

Nové Město na Moravě / Kvůli rekonstrukci vozovky se musí řidiči v následujících dvou týdnech smířit s úplnou uzavírkou úseku komunikace od křižovatky novoměstských ulic Žďárská a Vlachovická nad nemocnicí až po křižovatku se silnicí I/19. Ta potrvá od pondělí 25. září do neděle 8. října. Uzavírka se dotkne také pacientů přijíždějících do zdravotnického zařízení i jeho zaměstnanců.

Objízdná trasa je stanovena přes Jiříkovice a Radňovice a omezení se vztahuje i autobusovou zastávku u nemocnice. „Zastávka Nové Město na Moravě, nemocnice bude po dobu trvání uzavírky pro směr do centra přemístěna do vhodného a bezpečného místa poblíž hlavního vstupu do areálu nemocnice pro pěší. Pro směr z centra bude přemístěna na zastávku Nové Město na Moravě, pod nemocnicí,“ informovala mluvčí nemocnice Helena Zelená Křížová. 

V lokalitě se aktuálně jedná o souběh několika omezení. Hlavní vchod do nemocnice je z důvodu probíhající rekonstrukce vstupního pavilonu provizorně přemístěný, stejně tak vjezd automobilů i autobusů MHD do areálu a na silnici I/19 nad Novým Městem probíhá oprava přemostění, kdy je provoz svedený do jednoho pruhu a řízený přenosnými semafory.