Rainbow page separator

Fotky Milana Šustra představí tvoření dětí ze speciálních tříd

Úterý, 24. října 2023

Žďár nad Sázavou / Výstava části fotografií žďárského fotografa Milana Šustra z projektu SPOLU je nyní k vidění v Malé galerii ve Staré radnici. Jedná se o loňské snímky z aktivit dětí ze Základní školy v Komenského ulici 6 ve Žďáře nad Sázavou. Tato menší expozice bude putovní, takže po měsíci ve Staré radnici se přesune i do jiných měst. Kompletní soubor snímků, jenž by byl pro potřeby putovní výstavy komplikovaný na přesun, si lidé mohou opět prohlédnout v prostorách žďárské polikliniky.

Vzhledem k tomu, že fotograf a základní škola se dohodli na další části spolupráce, projekt SPOLU pokračuje tvořivými dílnami pod záštitou projektu Milana Šustra nazvaného Objektivem k srdcím. Právě prostřednictvím toho je zajištěn potřebný materiál a práce lektorky Ivany Petrové, přičemž škola poskytuje prostory a nezbytnou podporu. Při první tvořivé dílně si děti ze speciálních tříd za pomoci svých rodičů vyrobily originální tašky, které si pak odnesly domů. Desítka školáků byla rukodělnými činnostmi s praktickým výsledkem natolik nadšena, že padlo rozhodnutí v tomto způsobu společného trávení volného času pokračovat, a to vždy jednou za tři týdny. 

Také z tvořivých dílen se počítá se vznikem nových fotografií, které budou na panelech stávající expozice SPOLU v poliklinice postupně obměňovány, takže během několika měsíců bude tímto způsobem na panelech k vidění zcela nová výstava.