Rainbow page separator

Základní škola Žďár nad Sázavou slaví 60 let a zve na Den otevřených dveří

Čtvrtek, 16. května 2024

Základní škola Žďár nad Sázavou, umístěná na adrese Komenského 6, letos slaví významné výročí - 60 let od svého založení. Při této příležitosti škola pořádá Den otevřených dveří, který se uskuteční ve středu 29. května 2024 od 14:30 do 17:30. Tento den představuje jedinečnou příležitost pro rodiče, žáky a širokou veřejnost, aby se osobně seznámili s bohatým vzdělávacím programem, který škola nabízí.

Den otevřených dveří zahájí v 15:00 slavnostní akademií, během které bude představena historie školy, její významné milníky a úspěchy během uplynulých 60 let. Návštěvníci budou mít možnost prohlídky školních prostor a mohou se těšit na různé interaktivní aktivity, které předvedou žáci ve spolupráci s pedagogy. Od 16:00 do 17:30 budou mít zájemci možnost zúčastnit se různých vzdělávacích a zábavných aktivit ve třídách.

Historie školy sahá do roku 1964, kdy byla škola poprvé otevřena s cílem poskytnout kvalitní základní vzdělání dětem v tomto regionu. Od té doby škola prošla mnoha změnami a modernizacemi, ale vždy si udržela svůj závazek k vynikajícímu vzdělávání a rozvoji každého žáka. V průběhu let se škola stala známou svým inovativním přístupem k výuce a širokou nabídkou mimoškolních aktivit, které podporují osobní rozvoj a talenty žáků.

Tento Den otevřených dveří je také výzvou pro bývalé žáky, aby se vrátili a znovu prožili vzpomínky na svá školní léta, a zároveň pro nové rodiny, které zvažují zápis svých dětí do této školy. Tímto dnem chce škola nejen oslavit své historické jubileum, ale i ukázat, jak se dynamicky vyvíjí a přizpůsobuje novým vzdělávacím trendům.

Základní škola Žďár nad Sázavou zve všechny, aby se připojili k oslavám a objevili, co všechno škola nabízí. Pro více informací o Dni otevřených dveří a o škole můžete navštívit školní web nebo kontaktovat školní kancelář.