Rainbow page separator

Oslavte Den dětí barevným během ve Žďáře nad Sázavou!

Úterý, 21. května 2024

Active středisko volného času společně se Sportisem pro vás letos chystá jedinečnou oslavu Dne dětí, která se poprvé uskuteční v areálu PILÁK ve Žďáře nad Sázavou. 

Barevný běh, známý také jako "color run" nebo "color race", je zábavná a nezávodní běžecká akce, která je populární po celém světě. Tento běh je charakteristický tím, že během něj jsou účastníci zasypáváni barevnými prášky, obvykle na bázi kukuřičného škrobu, které jsou bezpečné a netoxické. Hlavním cílem barevného běhu není dosáhnout co nejrychlejšího času, ale užít si pohyb a zábavu. Běh je určen pro děti všech věkových kategorií a kondičních úrovní. Po celé trati jsou rozmístěny stanice, kde dobrovolníci hází na běžce barevné prášky, přičemž každá stanice má obvykle jinou barvu, takže účastníci jsou postupně pokryti různými barvami. Účastníci jsou často povzbuzováni, aby si na běh oblékli bílé tričko, aby barvy lépe vynikly a vytvořily jasný a veselý vizuální efekt. Barevné prášky používané při běhu jsou netoxické, bezpečné pro pokožku a obvykle snadno omyvatelné. 

Tato výjimečná akce se bude konat v sobotu 1. června 2024 od 10:00 hodin. Hromadné starty proběhnou v 10:00, 10:30 a 11:30. Tento běh není o rychlosti, ale o radosti z pohybu a společného prožitku. Trať bude dlouhá cca 550 m. Každý účastník obdrží medaili, a navíc budeme losovat pět šťastných běžců, kteří získají speciální ocenění. Na místě bude připraven doprovodný program, který bude zahrnovat různé zábavné aktivity pro děti i dospělé, dále také barevný fotokoutek, kde si budete moci pořídit krásné vzpomínkové fotografie. Vaše bezpečnost je pro nás na prvním místě, proto doporučujeme nosit ochranné brýle a bílé tričko, které se pod explozí barev krásně rozjasní. Přijďte si užít den plný radosti, smíchu a zářivých barev! Těšíme se na vás a věříme, že společně prožijeme nezapomenutelný Den dětí.

V případě nepříznivého počasí bude vypsán náhradní termín.