Rainbow page separator

Řidič po způsobené nehodě putoval od volantu na záchytku

Pátek, 31. května 2024

Bystřice nad Pernštejnem / K dopravní nehodě dvou automobilů na křižovatku bystřických ulic Nádražní, Pod Horou a K Pernštejnu vyjížděli policisté v pondělí 27. května po poledni. „Osmadvacetiletý řidič jedoucí od ulice Nádražní s osobním vozidlem značky Nissan nerespektoval dopravní značení a vjel do prostoru křižovatky ve chvíli, po hlavní komunikaci jelo vozidlo značky Ford, a došlo ke střetu,“ informovala o události Michaela Lébrová z oddělení tisku a prevence krajského policejního ředitelství s tím, že kolize se obešla bez zranění.  

Policisté u obou šoférů provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, přičemž u řidiče fordu byla negativní, ale muž za volantem nissanu nadýchal 2,08 promile. Ještě vyšší hodnotu ukázala opakovaná dechová zkouška. Muž se následně podrobil v nemocničním zařízení lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a policisté jej zajistili a převezli do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. 

„Při nehodě došlo k předběžné škodě za více než čtyřicet tisíc korun. Úkony trestního řízení byly zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Michaela Lébrová s tím, že nehodu policisté nadále prověřují.