Rainbow page separator

Záchranáři vyrazili k případu, opilá žena si jej vymyslela

Neděle, 9. června 2024

Zloděj ukradl z rodinného domku uniformu, pálenku i hodiny

Nové Město na Moravě / Jako zneužití tísňové linky je posuzováno jednání ženy, která první červnový den před dvacátou hodinou zavolala na číslo 155 s tím, že na udaném místě v Novém Městě na Moravě provádí resuscitaci muže, jenž upadl do bezvědomí. Na místo tak vyjeli policisté i zdravotničtí záchranáři. 

„Po příjezdu složek na danou adresu se tam oznamovatelka nenacházela a muž, kterému měla poskytovat první pomoc, byl zcela zdráv, bez žádných zdravotních obtíží. Policisté následně provedli šetření a devětačtyřicetiletou ženu nalezli v ubytovacím zařízení ve městě. Provedli u ní dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem, kdy naměřená hodnota činila 2,45 promile alkoholu,“ popsala průběh události Michaela Lébrová z oddělení tisku a prevence krajského policejního ředitelství. 

Vzhledem ke skutečnosti, že opilá žena s policisty odmítala dále spolupracovat, byla zajištěna a převezena do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění s tím, že následně bude čelit podezření z přestupkového jednání.