Rainbow page separator

Bratři vykrádali chaty i domy, sebrali vše, co se jim hodilo

Čtvrtek, 27. června 2024

Žďársko / Dva bratři ve věku 24 a 29 let z Novoměstska stáli za sérií vloupání do různých objektů na Žďársku. Muži se vloupali do více než deseti objektů a jejich majitelům způsobili škodu přes 200 tisíc korun. Byli obviněni ze tří trestných činů, za což jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Starší z obviněných mužů byl již v minulosti trestně stíhaný. 

Zadrženi byli v pondělí 17. června a na základě shromážděných informací policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání. „Obviněni byli ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci ve formě spolupachatelství,“ uvedl zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Policie ČR Karel Marek. 

Muži se vloupali do chat, zemědělských usedlostí i rodinných domů. Ke třem činům došlo v roce 2022, k ostatním od letošního února do května. Zloději se zaměřili na objekty v obcích mezi Novým Městem na Moravě a Bystřicí nad Pernštejnem. Po vniknutí dovnitř je prohledali a odcizili z nich například zahradní nářadí, elektroniku, sbírku mincí a pamětních medailí, motocykl a další věci. Některé prodali a peníze použili pro svoji potřebu, další věci policisté zajistili při domovní prohlídce. Oba muži jsou stíháni na svobodě.