Rainbow page separator

V novoměstské Žďárské ulici se tři měsíce nebude pokutovat

Pondělí, 1. července 2024

Nové Město na Moravě / Na tři měsíce byly pozastaveny postihy v rámci automatického úsekového měření rychlosti automobilů ve Žďárské ulici. V inkriminovaném úseku již řadu let platí maximální rychlost 30 kilometrů v hodině, nicméně radar se záznamem tam byl umístěn až koncem loňského roku. Následně byly zaregistrovány stovky přestupků denně, záležitost vyvolala vlnu nevole a kritiky nejenom místních obyvatel, přičemž nyní ji opět řešili zastupitelé. 

„Představil jsem statistiku přestupků. Největší efekt mělo zatím měření na Žďárské. A taky kolem toho bylo nejvíce emocí a kritiky. Aby ne, když je tam třicítka. Přestupků naštěstí výrazně ubylo. Zatímco v zimě to byly stovky denně, dnes už je jich jen kolem padesáti. A Novoměšťáků už je jenom pár,“ konstatoval novoměstský starosta Michal Šmarda s tím, že navrhl, aby úřad na tři měsíce přestal s vybíráním pokut za překročení rychlosti ve Žďárské ulici. „V září se znovu podíváme na čísla. Pokud přestupků příliš nepřibude, tak ve Žďárské ulici úsekové měření ukončíme,“ dodal starosta.

V Novém Městě je automatické úsekové měření realizováno taktéž v části Brněnské ulice, avšak tam jde o dodržení klasických 50 kilometrů v hodině, a stejně tak je tomu i v osadách Pohledec a Rokytno.