Rainbow page separator

Novostavbu Pomněnky doplnila nová veřejná zeleň či lavičky

Neděle, 21. července 2024

Nové Město na Moravě / Svah s cestičkami, hřiště, lavičky i veřejná zeleň v průběhu posledního roku přibyly pod nedávno dostavěným Domovem Pomněnka. „Vede tudy i nová cyklostezka, která se v příštím roce prodlouží k Betlému. V lokalitě také přibude nový mobiliář či dětské herní prvky,“ upozornil starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda. 

V Domově Pomněnka bude od září v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích postaráno o třicítku klientů trpících Alzheimerovou chorobou a dalšími typy demencí, kteří vyžadují nepřetržitou péči. K dispozici jim bude rovněž zahrada, dvůr a kaple.   

Oficiální otevření Domova Pomněnka, jehož výstavba začala v květnu roku 2022, spojené se dnem otevřených dveří se uskuteční ve dnech 17. a 18. srpna. 

Pomněnku vybudovalo a současně ji bude provozovat myslibořické středisko Diakonie Českobratrské církve evangelické, přičemž pozemek ke stavbě poskytlo město a na financování výstavby se částečně podíleli dárci, podpořilo ji ministerstvo práce a sociálních věcí, Kraj Vysočina, novoměstská radnice či řada obcí z Mikroregionu Novoměstsko. I nadále probíhá veřejná sbírka na vybavení domova.