Čtvrtek, 1. února 2018
Žďár nad Sázavou / Žáci 2. a 3. ročníku učebního oboru kuchař - číšník se zúčastnili kulinářského workshopu, který vedl Marek Straka, kuchař z irské michelinské restaurace Chapter One. Společně připravili krok za krokem moderní tříchodové menu.
Cílem setkání bylo seznámit žáky s profesionálem, který byl ochoten žákům sdělit své profesní začátky, předat zkušenosti ze zahraničí a v neposlední řadě předvést svoje praktické dovednosti.
V příjemné pracovní atmosféře žáci se zájmem prováděli praktické postupy, které Marek Straka předváděl.
To
to pracovní setkání mělo z mého pohledu velmi motivační charakter, kdy si žáci mohli uvědomit, že obor, který studují, je velmi perspektivní.Kladné pocity měli i účastníci workshopu, kdy hodnotili setkání jako velmi přínosné a projevili zájem o případné další lekce. Také pan kuchař byl s průběhem celé akce spokojený a velmi rád by se podílel na další možné spolupráci.
Děkujeme a těšíme se opět při dalším pracovním setkání! Radka Pospíchalová, 25. 1. 2018 / Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou s.r.o.